Floor Schminkcursus
© Floorschminkt 2017
Door de eenvoudige opbouw van deze basis schminkcursus is er geen speciale voorkennis nodig om aan de cursus deel te kunnen nemen. Iedereen kan leren schminken, dus jij ook! De cursus is erop gericht vlot een leuk model neer te zetten. Kinderen kunnen tenslotte niet lang stilzitten. Er wordt gewerkt met hypoallergene schmink in fantastische kleuren. De cursus wordt bij mij thuis gegeven, maar kan in overleg ook op locatie!  

Les 1 Basistechnieken

Hier gaat het om het uitleggen van de verschillende materialen en de uitleg van de basistechnieken met spons en penselen. Na een korte introductie gaan we oefenen met het aanbrengen met de spons; het krijgen van een goede dekking en het overvloeien van kleuren. Met penselen oefenen we lijnen, druppels, krullen etc. Hierbij doen we eerst oefeningen op de arm en vervolgens oefenen we op elkaar.

Les 2 Thema dieren

In deze les worden de diverse technieken verder uitgelegd en geoefend, zowel het kleurverloop met de spons, als de penseeltechnieken. De kenmerken van een dier, het maken van een vacht of veren en gelaatsuitdrukkingen komen aan bod. We werken deze les naar een eindresultaat met een eigen gekozen dier.

Les 3 Masker & vlinder

Ook hier werken we veel met de spons en het penseel en letten we op de karakteristieke eigenschappen van het gezicht. De moeilijkheidsgraad ligt hier in de symmetrie van het model.  Je creatie wordt deze les afgewerkt met glitters en plaksteentjes. Prijs De prijs van deze cursus is  € 40,- per persoon. Dit is inclusief gebruik van de materialen, koffie/thee en digitale fotos na afloop van elke cursusavond. Ik kan je goed advies geven indien je zelf schmink wilt aanschaffen.
Home Schminken Glittertattoo Cursus Bellypaint Galerie Schminkt Contact Cursus